Útmutató az első Ticket To The Moon függőágyad kiválasztásához

A teljes skála, fentről lefelé:
– Mammock – a világ legnagyobb függőágya, őrülteknek 🙂
– Honey Moon – ez is óriási, de használható családi méret (erősen ajánlott)
– King Size – egy kis plusz szélesség az Originalhoz képest
– Original – a bestseller, nem véletlenül: kis csomag, nagy függőágy
– PRO: ultralight függőágy integrált szúnyoghálóval
– Compact: kamaszlányok függőágya 🙂
– Lightest: méretben mint a compact, de SOKKAL könnyebb, mert vékonyabb
– Mini: ez a méret babáknak való!

Melyik legyen?

Original >>
Évtizedes tapasztalat alapján azt ajánlom, kezdd a klasszikus Ticket To The Moon  Original függőággyal!
A legtöbb embernek ez a tökéletes választás, mert elég nagy fekvőfelülete van (200cm széles), akár két felnőtt embernek is, de a csomagméret kellemesen kicsi (600g), az ára pedig baráti.

Compact >>
Akkor gondolkodj eggyel  kisebb méretben (Compact), ha nem vagy túl nagy növésű. Igaz, hogy ugyanolyan hosszú ez a függőágy, mint a fent említett, viszont 50 centivel keskenyebb, ez azért sokat számít, ugyanis mint köztudott, nem hosszában fekszünk a függőágyban, hanem átlósan. A tömegen és az áron nem sokat spórolsz (12 dekát illetve 16%-ot), a fekvőfelület viszont 25%-kal kisebb. Mondom, hogy jobb az Original 🙂

King Size >>
Ez majdnem olyan, mint az Original, de még szélesebb 30 centivel. Ez akkor jön jól, ha magas vagy és szeretsz 90 fokban elfordulva is sziesztázni, vagy ha tényleg ketten használjátok: egyszerűen több a hely. Árban picit több, mint az Original, és csak 10 dekával nehezebb. Nem fogod megbánni ezt sem! 🙂

Mindhárom túrafüggőágy 200 kg teherbírású. Valójában sokkal többet bírnak, de jobb a békesség 🙂
A Ticket To The Moon függőágyakra 10 év garanciát vállal a gyártó. Ez elég megnyugató, ugye?

ULTRA LIGHT

A Ticket To The Moon PRO függőágy a szabadban éjszakázó túrázók etalon függőágya, integrált szúnyoghálóval, whoopie sling rendszerű ridgeline-al, tárolózsebbel, UL karabinerekkel, összesen csak 55 deka.

Lehetsz egyszerre ultralight túrázó és a függőágyban henyélő, ugyanis itt a Ticket To The Moon Lightest Hammock, ami csak 228 gramm, karabinerekkel együtt.

Extrém verziók

Mini >>
Ez egy picike fggőágy babáknak és kisgyerekeknek. Én altattam már benne a fiamat az autó belsejében is. 10-11 éves korig jó buli.

Mammock >>
A világ legnagyobb, kereskedelmi forgalomban kapható függőágya. Teljesen indokolatlan ez a méret, totális őrület: 8×4,5. azaz nyolcszor négy és fél méteres. H a r m i n c h a t   négyzetméter. Megáll az ész tényleg:

Teljesen új termék, még nem volt alkalmam kipróbálni, csak az elődjét, ami 6×3 méters volt. Ha szereted az extrém dolgokat, szerezz be egyet. Pillanatnyilag lehetsz az első tulaj Magyarországon, még senkinek sincs, és eleve csak pár darab van a Függőágybolban.

Honey Moon >>
Gyakorlatilag ez a régebbi Mammock (picit rövidebb kiadásban), a méretei: 5x3méter. Ez még mindig NAGYON NAGY!!!!
Belefekszel keresztben, kinyújtod a kezeid, és még mindig nem éred el a két szélét. Zseniális. Akkor vedd meg, ha már van egy vagy két Original illetve King Size a családban.
A két óriás függőágy 350 kg teherbírású.

Függőágy kiegészítők

  • Esővédő tarp >>
    Biztos, hogy esni fog az eső, ha nem viszed magaddal 🙂 Van kétféle verzió, egy normál és egy ultra könnyű, mindegyik passzol a három 320 cm hosszú túrafüggőágyhoz (Compact, Original, King Size), a csomagban a rögzítő kötelek (+2 cövek is) benne vannak.
  • Szúnyogháló >>
    A szabadban tavasztól őszig nagyon jól jön egy szúnyogháló, mert nem esznek meg a rovarok. Kint alváshoz nélkülözhetetlen.
  • Fabarát heveder szett >>
    Praktikus kiegészítő a függőágyad fára rögzítéséhez: saját magába hurkolható 2cm széles heveder, 9 akasztófüllel az egyszerű beállításhoz.
  • Kötél >>
    Általában 2×5 métert ajánlunk belőle, ezt szettben mindig akciós áron kapható a függőágyakhoz, de méterre is rendelhetsz belőle bármennyit. Sosem árt egy kis plusz kötél 🙂

A Compact, Original és King Size, Mini függőágyak mindkét végén található 1-1 S kampó, így ha megveszed hozzá a 2×5 méteres kötél szettet vagy a heveder szettet, más nem is kell a felakasztáshoz. A Mammock és  a Honey Moon függőágyakhoz az S kampó helyett gyárilag karabiner van csomagolva.

A webshopban vannak olyan TTTM függőágyak, amik egyelőre csak becsomagolva, a tokjukban vannak lefotózva. Itt a színeket úgy kell értelmezni, hogy a tok alja a fő szín, a teteje pedig a függőágy két szélén a csík.

Ez tehát egy sötétbarna-aranybarna függőágy, melynek a fő színe a sötétbarna

Ezen az utolsó képen szereplő dolgok:
– Underquilt
– Bug Net szúnyogháló
– Moon Tarp esővédő
– Lightest Strap, Moon Strap, 22KN karabinerek függőágyhoz
– 6KN ultralight karabinerek, mini karabinerek (8db-os szett)
– Függőágy védőtok (original és King Size ágyhoz), ECO Bag bevásárlótáska,
Backpack plus hátizsák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.