Tengerikajak túra a világ végére (ajánlott, sőt kötelező felszerelés)

Ez a poszt a Tengerikajak.hu 2024-es Pápua II. túra résztvevőinek szól elsősorban.
A második Pápua túra résztvevői 2 éjszakát töltenek egy lakatlan szigeten, ahol nem lesz szállás, és (saját) függőágyban alszik mindenki. Ha már van mindened a függőágyban alváshoz, akkor éjjáóó, ha még nincs meg minden, akkor itt a lehetőség, hogy a legjobb helyről beszerezd.
Van tengerikajak.hu-s kedvezmény!
Szükséged lesz az alábbiakra:
  • Függőágy (plusz heveder vagy kötél, típustól függően esetleg karabiner is)
  • Szúnyogháló (ez lehet külön darab, de vannak integrált szúnyoghálós függőágyak is)
  • Esővédő tarp (mert elég gyakran kell arrafelé esőre számítani, különösen, ha NINCS tarpod)

Mindegyikből sok féle modell áll rendelkezésre, szívesen segítek a kiválasztásban. A lényeg, hogy szúnyog és eső ellen védve legyél a függőágyadban. Az általam preferált márka a Ticket To The Moon, ami egyébként Indonéziában készül, szóval tulajdonképpen hazaviszed ilyenkor 🙂 De teljesen jó a La Siesta Colibri is.
A függőágyat nemcsak a lakatlan szigeten, hanem az egész túrán fogod tudni használni, és később is jól fog jönni, szóval erősen ajánlott a beszerzése – enélkül Wayagon bajban leszel, de az első túrára is érdemes vinni saját függőágyat!
Amennyiben időben szeretnél mindent bepakolni (erősen ajánlott),  akkor gyere személyesen a Függőágyboltba, vagy rendeld meg a függőágy.hu-n!

Ha van függőfoteled, azt is érdemes elvinni (KIVÉVE A RUDAT, azt lehet faragni a dzsungelből származó fából) és így felakaszthadod – te leszel a legnagyobb király Pápuán 🙂
De van utazós verzió is, ha teljesen kompakt szettet szeretnél, ennek a rúdja  picire összecsukható, valamint tartalmazza a felfüggesztő szettet is: