Nesztek szúnyogok: Ticket To The Moon Lightest Pro és Original Pro

A TTTM két, szúnyoghálóval integrált függőágyát nézzük meg közelebbről, az apropó pedig az, hogy mindkettőből érkezett néhány darab, ráadásul mindjárt több színben.

A Lightest Pro korábban simán csak PRO néven mutatkozott be, akkor még nem volt terítéken az Original Pro verzió, de most a prókat is meg kell már különböztetnünk.

Nézzük a fő különbségeket:

  • Az Original 200 centi széles és az eredeti ejtőernyőselyem (64g/m²) anyagból készült, masszív és extra széles a szúnyoghálós függőágyak között. A szokatlanul tágas hely a szúnyogháló alatt nálam egyértelműen erre billenti a mérleg nyelvét. 930 gramm, tehát könnyebb mint egy sima Original + külön szúnyogháló + ridgeline + karabiner.
  • A Lightest az új ultralight nylonból (34g/m²) készült és 140cm széles, így a vékonyabb anyag és keskenyebb textil miatt, a csomag térfogata és a tömege is kisebb, ez bizonyos esetekben döntő lehet, például ha indulsz ezen a túrán 🙂
    Biztos hogy kicsit jobban kell rá vigyázni, és keskenyebb is, tehát nincs benne annyira rengeteg hely, de azért kényelmesen lehet benne aludni. Cserébe tényleg kicsi és könnyű (tokkal vonóval 580g – azaz könnyebb mint egy szúnyogháló, ridgeline és karabiner nélküli Original).

A hasonlóságok:

Egyforma hosszúak, mindegyik tartalmaz egy whoopie sling rendszerű gerinczsinórt (ridgeline) a szúnyoghálón belül, erre pedig praktikus tároló zseb van erősítve. A függőágy két végén egy-egy 10kN teherbírású ultralight karabiner található. A szokásos banán hold alakú tároló tok pedig alap tartozék.

Felül: Lightest PRO, alul: Original PRO

Összefoglalva: két tényleg profi túrafüggőágy a minden igényt kielégítő, nagy nevű gyártótól.

Itt pedig egy friss videó pont erről a két függőágyról:

és egy még frissebb a Ligtest Pro-ról:

Vásárlás itt:

Megjegyzés: itthoni digitális konyhai mérlegen mértem a tömeget tokkal és eredeti gyári cetlivel együtt, ezért pár grammal eltérhet a gyártó által megadott adatoktól, amiket a webshop használ. 

Lightest PRO, Lightest Strap, Lightest tarp 🙂
Original PRO, félretolt szúnyoghálóval