Függőszék / függőfotel áttekintés

Segítek egy kicsit a választásban. Átvesszük a fogalmakat, és néhány terméket részletesebben is bemutatok. Hosszú lesz, de függőszék-szakértőként kattintasz majd tovább a webshopba!

Az alábbi típusokban egy közös van: egy ponton szoktuk rögzíteni őket. Kivéve amikor nem, de erre majd a végén térek ki.

      • Függőszék (Klasszikus)
        függőszékek
        Denana Rio, Maya Copper, La Siesta Orquidea

        Textil vagy hálós ülőfelület, mely zsinórokon lóg egy 85-115 cm hosszú fa vagy bambusz rúdon, amit egy összekötő zsinórzat tart, ez pedig fel van akasztva egy csavarra, faágra vagy állványra. Egyik altípusa szivaccsal “merevített” ülőrésszel ill. háttámlával rendelkezik. Teherbírásuk 120-150 kg között változik.

        Nagyon népszerű a Függőágyboltban a Denana Rio – helytakarékos (1m rúd), viszonylag nagy ülőfelület (170cm hosszú), rengeteg színváltozat, eredeti brazil termék, és nem utolsó sorban jó ár/érték arány. Jelenleg 22990Ft, és ha megveszed hozzá az akciós rögzítő szettet, akkor ingyenes a házhozszállítás az egész országban.

    • Függőfotel, Lounger, Hencsergő

      függőfotelek
      La Siesta Habana, Amazonas Brasil Gigante

      Tulajdonképpen a függőszék felnagyított változata, 120-140cm hosszú rúddal, sokkal nagyobb ülőfelülettel, amibe akár bele lehet feküdni. A teherbírás is nagyobb, 160-200 kg is lehet. Itt igazán érvényesül a függőágy-szabály: a nagyobb jobb. Ha már egyszer kipróbáltad, soha nem kell a kisebb.

      Szerintem az egyik legjobb termékcsoport: La Siesta Currambera, Habana és Domingo Lounger – igazán extra kényelmet nyújt, gyakorlatilag bele lehet feküdni, én el is szoktam benne elaludni. A 140-es rúd miatt nagyon tágas, a 210cm textil pedig elég ahhoz, hogy a lábam is beleférjen kinyújtva. Az ára majdnem duplája a Denana Rionak, de amit nyújt, az háromszor olyan jó 🙂

    • Swinger, Moonchair

      swinger, moonchair
      Amazonas Swinger, Ticket To The Moon Moonchair

      Az a fajta függőszék, aminek több merevítése van, tehát nemcsak keresztben, de kétoldalt is. Az ülőrész felülete ugyan kisebb, viszont pont felveszi a test alakját. Lábtartója is van, amikor beteszed a lábad, és jól be van állítva minden, tisztára súlytalanság érzés. Többnyire kültéri anyagból készül, és stílusa miatt tényleg inkább kintre való, mint lakásba. A TTTM Moonchair ultrakönnyű anyagból készült, akár kiránduláshoz is könnyedén elviheted magaddal.

    • Gyerekfüggőszék, Kid Moonchair, Kid’s Swinger

      gyerekfüggőszékek
      Amazonas Kid’s Relax, Ticket To the Moon Kids’ Moonchair , Amazonas Kid´s Swinger

      Ez pedig a függőszék lekicsinyített változata ovis-kisiskolás korúaknak. Egyes típusoknál kihagyják a sok felfüggesztő zsinórt, ezzel is biztonságosabbá téve a hintázást. Swingerből is van gyerekméret, ez is lehetne egy külön kategória 🙂

    • Csepphinta, fészekhinta

      Merevítés nélküli, csepp alakú zsák, amibe a kicsik bekuckózhatnak, és órákig elvannak, hála az aljába becipzározott pihe-puha párnának. Egyes utángyártott modellekben polisztirol gyöngy van, mint a babzsákokban, de ez messze nem olyan kényelmes. A még rosszabb, felfújható párnást meg sem említem. Az igazi az eredeti a LA SIESTA-tól:

Spéci formák:

  • Hangover, Hang Solo, Hang Mini

    hang solo és hangover
    Amazonas Hangover, Amazonas Hang Solo, Amazonas Hang Mini (állatmintás)

    Ez egy nagyon érdekes dizájnú függőszék, nagyon egyedivé teheted vele a lakásod. Mini verzió ebből is van, kifejezetten gyerekeknek.

  • Globo, Globo Royal, Kid’s Globo

    globo fotelek
    Amazonas Globo, Amazonas Globo Royal, Amazonas Kid’s Globo

    Innentől az igazi luxus következik, ezeknek a fa szerkezetű félgömböknek már hely is kell bőven. Viszont nagyon kényelmesek, masszívak és tartósak.

  • Fat Chair, Swing Lounger

    fatchair, swinglounger
    Amazoans Fat Chair, Amazonas Swing Lounger

    Végül pedig csupa újdonság, tavasztól ezek is rendelhetők lesznek. Hagyományosabb fotel- és kanapéforma, de ezek is egy (2:) pontban felakaszthatók. És amit pedig az elején említettem, hogy mindig vannak  kivételek: A hagyományos függőfotelek a rúdjuk nélkül felakaszthatók két pontba is, ha így helytakarékosabb, vagy praktikusabb. Vannak már olyan állványok is, melyek eleve így tartják a foteleket:

Ha esetleg kérdésed lenne, írj:  andras@fuggoagy.hu

UPDATE 2021: a fentiek közül már nem minden kapható, modellek jönnek-mennek… Van viszont egy új gyártó a választékunkban, a Tropilex.

Rendelés itt:  fuggoagy.hu

Függőágybolt, ahol minden készleten lévő függőszék kipróbálható: 1117 Budapest, Fehérvári út 31.

Függőszék a lakásban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.