Figyelj oda, mit veszel!

Biztos találkoztál már ezekkel a közértben kapható, meg gagyiwebshopos, kuponosoldalas függőágy-imitációkkal. Jól tetted, hogy nem foglalkoztál velük, hiszen nyilván valami igényes, jó minőségű, garanciális holmit keresel.

De azért nézzük meg szakértő szemmel.

Tulajdonképpen az egész egy nagy átverés, mert vagy nem azt kapod, amit a képen látsz (konkrétan egy igazi függőágy képével reklámozzák a bóvlit), vagy nem akkora, nem olyan színű, vagy nem tudja azt amit a hirdetésekben ígérnek.

4-ből 4 lopott kép: Egy Amazonas Barbados, egy átlagos brazil, és két La Siesta függőágy képét lopták el, hogy egy kínai vackot rásózzanak a gyanútlan vásárlóra. Olcsónak olcsó, de így lesz igazán drága! Akár 10%-kal is lehet kisebb, mint 75 centi. Az bizony 67 és fél centis függőágy. Noooooormális? 🙂

Ez esetleg a macskádnak lesz kényelmes. Nem mindegy, hogy függőágyat vásárolsz, vagy egy függőágy makettjét.

  • A kínai függőágyak NEM kétszemélyesek, sokkal inkább gyerekméretűek.
  • A kínai függőágyak NEM kényelmesek, sokkal inkább egy kínszenvedés az egész, ha egyáltalán beleférsz.
  • NINCS gyapjú függőágy, sosem volt.
  • A kínai függőágyak jórészt poliészterből (és ki tudja miből) készülnek, ami messze nem olyan kellemes a bőrnek, mint a pamut. Erről jut eszembe, már nem egyszer előfordult, hogy konkrétan kiütéses lett a kedves vásárló az áruházi “függőágytól”, vissza is vitte és eljött hozzánk venni valami normálisat.
  • A kínai “függőágyak” kidolgozása, tapintása, mérete(!!), kényelme, szépsége, igényessége egyszerűen nem említhető egy lapon egy autentikus dél-amerikai kézműves darabbal. Nem is említem 🙂

Egyszerűen legyen gyanús, ha valami ötödébe, tizedébe kerül, mint az eredeti. A különbség persze jelentős lehet, de ahhoz hogy a megvásárolt termék ne okozzon örömet, bedobd a pincébe a többi kacat mellé, és ne használd, igazából pont felesleges megvenni, pénzkidobás.

Válaszd az eredetit, ami hosszú éveken át boldoggá tesz!

Ez egy makett, nem fogod tudni vezetni, csak tologatni a szőnyegen.
Ez egy igazi autó, ezt ajánlom.

Még valami:

Hol, vásárolsz inkább?
Egy cseh/szlovák/román/kínai webshopból, ahol fogalmuk sincs az adott termékről, nem is látták kibontva, egy nagyker raktárból küldik és nem is érdekli őket, hogy jó-e vagy sem, csak olcsó legyen és pörögjön…

Vagy tőlem, aki 20 éve foglalkozom függőágyakkal, mindet kipróbáltam már, ami béna volt azt többet nem rendeltem, tehát nincs is készleten. Évtizedek óta sok száz lakásban szereltem fel függőágyat/függőszéket, tudok tanácsot adni, ha szükséges. Használom, ismerem, értek hozzá. Ha nagyritkán valami garanciális probléma adódik, azonnal megoldjuk (általában cserével), javítást pedig gari idő után is vállalunk. 

UPDATE: közben eszembe jutott, hogy van létjogosultsága az olcsó szemétnek, hiszen van rá igény. De ugye nem baj, ha nálunk ilyen nem kapható?

Korábban a blogban:

Vásárlási jótanácsok

Milyen függőágyat vegyek? És mi kell még hozzá?

A függőágyban fekvés tudománya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.