Függőszékállványok [frissítve!]

Sokszor találkoztunk olyan esettel, amikor nincs semmi de semmi, amire felakaszthatnánk a függőszéket. A lakásban álmennyezet van vagy nem elég masszív a födém; a kertben nincs egy erős fa, se egy veranda gerenda 🙂
Vagy egyszerűen szeretjük ide-oda rakosgatni, mondjuk az árnyékból a napra vagy a medence partjáról a sövény mellé.

Ilyenkor jöhet a függőszékállvány! Tekintsük át, milyen fajták kaphatók.
Kezdjük a fa állványokkal, rögtön két újdonsággal.

A La Siesta két méretben kínálja az egyébként szinte ugyanolyan kinézetű állványait Vela néven. A kisebb függőszékekhez, a nagyobb függőfotelekhez is jó. Szóval mindkettő pont így néz ki:

LA SIESTA Vela állvány

Paraméterek:

  • Kisebbik: 213 cm magas, 130 kg teherbírás, 120×120 cm alapterületű
  • Nagyobbik: 234 cm magas, 160 kg teherbírású, 140×150 cm alapterületű

Az Amazonas is kínál fa állványt függőszékekhez, a méreteit tekintve a nagyobbik La Siesta-hoz áll közel, viszont valamivel olcsóbb az Atlas:

AMAZONAS Atlas állvány

Fém állványból három félét érdemes megemlíteni.

Az első egy brutális nagy kalitkára emlékeztet, amiben elfér egy 140 centis rúddal szerelt függőfotel is. Kör alakú talp és 120 fokban három, ívesen összetalálkozó masszív oszlop, középen egy gyűrűs csavar, amire a függőszéket akaszthatjuk. Ez a Romano állvány, ezüst színben rendelhető:

A legnépszerűbb fém függőszékállvány az Amazonas Luna:

Amazonas Luna állvány

Állítható magasságú, egészen 240 cm-ig emelhető. A teherbírása 120kg.

A végére maradt egy kakukktojás, ez ugyanis nem áll meg a saját lábán, egy ponton a falhoz kell rögzíteni, viszont igen helytakarékos: Amazonas Palmera függőszékállvány:

A magassága állítható, kül- és beltéren is használható. Én például kipróbáltam már a kertben úgy, hogy a fához kötöttem ki és a talpát pedig kitámasztottam valamivel. Működött.

És időközben érkezett az Amazonastól két új fajta állvány függőfotelekhez. Ennél a kettőnél nem egy pontban lóg a fotel, hanem a rudat kivéve kélt oldalra van akasztva az ülőrész. Íme az Omega és a Taurus állvány:

Amazonas Omega állvány

Amazonas Taurus állvány

És akkor néhány kép használat közben:

Mindegyik állvány (és persze a függőszékek is) megtalálhatók a Függőágyboltban a Fehérvári út 31-ben.
Az aktuális készletről telefonon vagy emailben érdeklődj! Árak a webshopban!

Az összes állvány használatához fontos biztonsági figyelmeztetés: hatalmas nagy hintázásra ne számíts egyikben sem, két okból: egyrészt ne akarj felborulni, másrészt neki fogsz ütközni az állványnak. Ezért ha gyerekfüggőszéket tervezel venni, vagy bármit, amiben a gyerkőc hintázni fog (mert fog, ebben biztos lehetsz), inkább törekedj arra, hogy beltérben a plafonra akaszd egy erős csavarra, minél távolabb mindentől! Természetesen az állványra akasztott függőszéket is használhatja a gyereked, de csak pihenésre.

Függőszék a lakásban

Függőszék / függőfotel áttekintés

Melyik állvány melyik függőággyal kompatibilis?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.