Hogyan lustálkodjuk magunkat egészségesre?

Te is szeretsz függőágyban heverészni? Ráérős perceidben szívesen lustálkodsz benne a nap bármely szakaszában?

Jó hírünk van, hiszen az effajta pihenésnek még jótékony hatásai is vannak szervezetedre. Ismerd meg őket…

A nálunk kapható finom tapintású függőágyak különleges, minőségi darabok, melyek többnyire Mexikóból, Brazíliából és más  dél-amerikai országból származnak. A függőágyak legtöbbje kézzel készült, több kilométernyi pamut szálból.Mexikói kézzel szőtt függőágy

Az úgynevezett „sprang” szövési technikának köszönhetően ráadásul egy mexikói  függőágy tökéletesen fel tudja venni a test alakját. Hogy ez miért jó? Azáltal, hogy az anyag sehol sem nyom, biztosítja a gyors elalvást, ráadásul nem fogsz benne annyit forgolódni, ami egyenes út a mélyebb és pihentetőbb alváshoz. Igen, akár egy egész éjszakás alváshoz is tökéletesen alkalmas az igazán jó minőségű függőágy.

Csak egy kis délutáni sziesztára vágysz?

Akkor is jó választás, hiszen bizonyított, hogy már akár egy 10 perces ebéd utáni szieszta is jótékonyan tud hatni a szervezetre. A délutáni pihenés csökkenti a stresszhormonok szintjét, segít megelőzni a szívbetegségeket, valamint a hangulatot és a teljesítményt is javítja. Bátran tedd mindennapjaid részévé a szundikálást, hiszen már egy 25 perces szieszta 54 százalékkal növeli az éberséget, 34 százalékkal pedig a teljesítményt. (Szunyókálási grafikonunkat itt tekintheted meg.)

Amennyiben gyakran szenvedsz attól, hogy nehezen megy az elalvás, segítségedre lesz a lágy ringatózás. Bizonyított, hogy ez a mozgás nem csak a babákat, hanem a felnőtteket is támogatja az elalvásban, sőt az alvás általa minőségibb is lesz.

Tudományosan alátámasztott, hogy a hintázás pozitívan hat a fizikai, szociológiai, pszichológiai és kognitív készségek fejlesztésében egyaránt. Ami talán a legmeglepőbb, hogy a ritmikus mozgásnak hála a félelmek és a szorongások legyőzését is elősegíti, ráadásul nyugtatóan hat picik és nagyok szervezetére is.

Abban az esetben, ha nem megy a koncentráció, dőlj be a függőágyba és élvezd ki kényelmét. A hintázás stimulálja az agykérget és ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy jobban menjen az összpontosítás. Érdemes kipróbálnod, de elszundítani ilyen esetben nem ér.

Maya Titan mexikói függőágy

A függőágy használatának plusz előnye, hogy beltérben és kültéren egyaránt tudod használni, így a hidegebb hónapokban a lakásban tudod élvezni jótékony tulajdonságait, nyáron pedig kint a szabadban.

Mexikói függőágy oszlop és fa között a kertben

Sokan gondolják, hogy egy függőágy elhelyezésének egyetlen helye, két megfelelő távolságra lévő fa között van. Persze ez a klasszikus mód, azonban tökéletesen jó célt szolgál egy fa és egy oszlop, vagy akár két oszlop is.

LA SIESTA Canoa állvány és Flora függőágy

A kertben akkor is tökéletes tudod élvezni egy függőágy kényelmét, ha történetesen nincsenek megfelelő fáid, ehhez elég beszerezni egy állványt, melyre könnyedén és biztonságosan rá tudod helyezni a függőágyat.  A bárhová elhelyezhető függőágyállvány dekoratív és praktikus megoldás: melegben az árnyékba, hűvösebb időben a napra tehetjük.

La Siesta függőágy a lakásban

Hogy beltéren is élvezni tudd a függőágyad kényelmét, csak 2 erős csavarra van szükséged, amire 2 kötéldarabbal és karabinerrel rögzítheted, így minden nap úgy fogod érezni magad, mintha nyaralnál. Válaszd a kétszemélyes, vagy a családi függőágyat és pihenjetek benne egyszerre többen.

Kipróbálod? Élvezd ki a vénasszonyok nyarát a függőágyban heverészve, majd vonulj be a jó melegbe és kuckózd be magad ott. ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.